Umjetna inteligencija je stigla u HR

Objavljeno: 26.01.2023

Dolazak umjetne inteligencije u primjenu u Hrvatskoj donio je brojne mogućnosti za automatizaciju različitih poslovnih procesa i poboljšanje efikasnosti. Naš XTRA tim bio je jedan od prvih koji je prepoznao potencijal ovih tehnologija i odlučio ih uvesti u svoj rad.

Jedna od prvih primjena umjetne inteligencije u našem radu bila je automatizacija evidencije radnog vremena.

Dopustite nam da vam predstavimo naš sustav za automatizaciju evidencije radnog vremena, koji koristi algoritme za prepoznavanje glasa i automatsko unošenje podataka u sustav. Ovo nam je omogućilo brže i preciznije evidencije radnog vremena, što je dovelo do povećanja produktivnosti i smanjenja administrativnog opterećenja naših zaposlenika.

Umjetna inteligencija također nam je pomogla u poboljšanju sustava za ankete zaposlenika. Naš sustav za ankete zaposlenika koristi algoritme za analizu teksta i automatski izdvaja ključne teme iz odgovora zaposlenika. Ovo nam je omogućilo da brže i preciznije identificiramo potrebe i želje naših zaposlenika, te da poboljšamo radno okruženje i motivaciju naših zaposlenika.

Umjetna inteligencija također nam je pomogla u primjeni sustava za ocjenjivanje zaposlenika. Naš sustav za ocjenjivanje zaposlenika koristi algoritme za automatsko procjenjivanje rada zaposlenika na temelju različitih kriterija, poput produktivnosti, timskog rada i komunikacijskih vještina. Ovo nam je omogućilo da brže i preciznije ocijenimo rad zaposlenika, te da poboljšamo njihovu izvedbu i razvoj.

Naš onboarding sustav također koristi algoritme za automatsko generiranje dokumenata i obrasci potrebni za prijavu zaposlenika, te za automatsko slanje ovih dokumenata novom zaposleniku. Ovo nam je omogućilo brže i efikasnije obavljanje onboarding procesa za nove zaposlenike, te smanjenje administrativnog opterećenja naših HR timova.

Svi navedeni moduli bit će dostupni za testiranje u 2. kvartalu 2023. godine. Vjerujemo da će ovi moduli pomoći da pomaknemo granice i dovedemo HR iz backofficea svim zaposlenicima i klijentima na dlan kako bi ispunili našu misiju, a to je poboljšanje svakog radnog odnosa.

Ovaj blog je u potpunosti kreirala umjetna inteligencija.

Istraži XTRA module
Lajkaj našu Facebook stranicu
Posjeti naš Instagram profil
Zaprati nas na LinkedIn-u